A Badgeon egy nagyon régi technikát hoz vissza köztudatba, amellyel annak idején a házak homlokzatait festették. A Badgeon kinyitja az ajtót a régi kézművesek hagyományaihoz.

Badgeon

matt és kifinomult megjelenés

 

természetes színárnyalatok

 

ásványi, környezetbarát és tartós

 

megőrzi a téglafal egyedi textúráját

A Badgeon-nal felfrissíthetjük a téglaépületeinket miközben kiemeljük a téglafal egyedi textúráját.

A régi időkben a homlokzatainkat olyan anyagokkal védtük és vakoltuk be, amelyek akkor a rendelkezésünkre álltak. A Stoopen & Meeûs most is ezt a hagyományt követi, csak olyan alapanyagokkal dolgozik, amelyek azóta is elérhetőek a környezetünkben. A festő kézügyességén is múlik, hogy milyen lesz a végeredmény.

A Badgeon megőrzi az eredeti fal szerkezetét és lehetővé teszi a felület lélegzését.

Az festési technika, a festékréteg vastagsága, valamit a fal nedvességelnyelő képessége határozza meg felület végső megjelenését. A színárnyalatok az időjárás változásával arányosan változnak, mivel a fal megköti, majd kiereszti a nedvességet. Amikor az időjárás esős, nedves, a fal sötétebb lesz, mivel a fal beszívja a nedvességet, majd amikor a levegő szárazabb, a fal szépen lassan visszavilágosodik, amikor a benne lévő nedvességet kivezeti a levegőbe. Másrészt, a falon belüli nedvességet is képes kivezetni.

Ez azt eredményezi, hogy a festék használata nagyban hozzájárul egy egészségesebb életkörnyezet kialakításához!

A végeredményt számos tényező befolyásolhatja, ezért minden esetben kérje szaktanácsunkat, illetve próbafestés javasolt!

Össztetétel

A Badgeon maximum 0,75 mm-es szemcseméretű ásványi nyersanyagokból áll. Emelett tartalmaz még cementmentes kötőanyagokat is, amelyek segítenek megtartani a felület nedvességszabályozó jellegét.

Badgeon

Az alapréteg

Erős nedvszívó képességgel rendelkező és durva felületű falak, mint pl. a tégla tökéletes alapot ad a festéknek. A tiszta beton és néhány vakolattípus is alkalmas lehet a Badgeon-nal való festésre. Sima felületű, vagy gyenge nedvszívó képességgel rendelkező falak festése csupán a Badgeon Additive előkezelő szer használata után javasolt.

Ez a különleges előkezelő szer elősegíti a felület megfelelő tapadását, ez esetben azonban szaktanácsadó véleményét kell kérni a sikeres végeredmény érdekében.

Színek

A Badgeon mindig lágy és kifinomult színeket kölcsönöz a felületeknek. A megfelelő szín és rétegvastagság, valamit a rétegek számának meghatározásához minden esetben azt javasoljuk, hogy végezzen próbafestést!

Mindezek mellett, ha a lefestett száraz felületre különböző színeket hordunk fel, pl. szivaccsal, vagy körecsettel különböző textúrákat tudunk kialakítani.

Színskálák (tájékoztató jellegű)

GYIK