A Lime festékkel nincsen két egyforma fal, a festő kézügyessége és tehetsége határozza meg a végeredmény kinézetét. A festés és a festék egyedisége meghatározza az egész épület eredetiségét.

Lime

prémium termék

 

nedvességszabályozó hatás

 

matt, ásványi, környezetbarát és tartós

 

a magas pH értékének köszönhetően gomba-, penészölő

Élvezzük az otthonunkban a selymes, lágy, természetes megjelenésű és színű falakat.

A mészfestékkel festett fal szerves részét képzi az otthonunknak. A falon felfedezhetőek lesznek az idő és az időjárás nyomai. Ez azt jelenti, hogy a Lime festék egy teljesen új építésű falnak is adhat olyan autentikus, régies kinézetet, amelyet egyetlen más festék, és festési technika sem tud produkálni. Az idő múlásával, az időjárás és egyéb tényezők hatására a festék megadja az egyedi és eredeti érzést az otthonunkban, amit mindig magunkénak érezhetünk. Extra hatásként, folyton változó hangulatot kaphatunk, mivel különböző fényhatásokra a színek is változnak.

A mészfestéket már több száz évvel ezelőtt is használták, főleg a gomba és penészölő tulajdonságai miatt. A mészfesték használata műemlék jellegű épületeknél alapkövetelmény, mivel nem képez zárt filmréteget a falon, hanem hagyja lélegezni és együtt mozogni az épülettel azt. További előnye az, hogy a fal egyenetlenségeit nem kiemeli, hanem segíti elfedni azokat. A Lime festék hagyományos jellege a legtökéletesebb ehhez az architektúrához.

A mészfesték természetes összetétele a nevében is megmutatkozik, a mészkő por miatt, mész matt, harmonikus, és erőteljes színekkel. A festő kézügyessége egy esztétikai felületet nyújt, és az eredmény mindig a festési technikától és a színekkel történő játéktól függ. Ennek a kifinomult megközelítés ellenére a Lime fal egy olyan természetes környezetet tud adni, amelyben öröm élni.

Összetétel

A Stoopen & Meeus mészfesték bányászott mészkőporból és pigmentből áll. A mészkő teljesen természetes és önfenntartó forrásból származik. A mészfesték VOC (illékony szerves anyag) mentes termék, ezért a festék környezetbarát.

Mivel a festék nagyon jó nedvességáteresztő tulajdonságokkal bír, ezért sokkal érzékenyebb a szennyeződésekre és a nedvességre.

A Lime Stukkó egy telítettebb anyag, ezért felülete sokkal keményebb és kevésbé érzékeny a rongáló hatásokra. A Lime Stukkó egy vízbázisú lakkal nagyon jól óvható a szennyeződésektől. A védelem a folyamatos újrafestéssel is elérhető, de ezzel szépen lassan megszüntetjük a festék lélegző tulajdonságát.

A Lime Stukkóval könnyedén elérhető a hagyományos Tadelakt kinézetet.

Az alapréteg

Mint minden hagyományos ásványi festéknél,
a Lime-nál is a fal nedvszívó képessége határozza meg a színerősséget,
és a fal nedvszívó egyeletlenségei miatt különböző színárnyalatok lehetnek egy felületen belül.

Belső felületeken, a Lime-ot minden ásványi eredetű falra fel lehet festeni, akár meglévő festékrétegre is, a festéket lehet használni még fa, MDF, vagy akár fémre is, a lényeg, hogy a felület elég stabil és lúgálló legyen.

Színek

A Lime Stukkóval festett fal végső színét mindig az egymást követő rétegek határozzák meg. Az egyes rétegek nagyon sima és egyenletes felhordása biztosítja, hogy a végeredmény színe és szerkezete is sima legyen.

A mészfesték színintenzitása és árnyalati nagy mértékben függnek a felülettől és a festési technikától. Pl. a felületet intenzív csiszolással lehet sötétíteni. Ezek a tényezők nagyban meghatározzák a festett felület jellegzetes színárnyalatait. Ezenkívül a csiszolás vonzó fényt kölcsönözhet a falnak.

Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a fal kinézetet befolyásolja, hogy fel van-e polírozva, vagy nincs, Tadelakt technikával lett-e festve, vagy az olasz fényes festési technikával.

Ezen információk alapján, a színkatalógusok színei minden esetben csupán tájékoztató jellegűek!

Színskálák (tájékoztató jellegű)

GYIK