Már az ókori rómaiak is használtak hasonló terméket, mint a Stuc, a falak, mennyezetek és padlók festésére. A Stoopen & Meeus termékével és a festő hozzáértésével kemény anyagot kaphat, akár a beton.

Stuc

falak, mennyezetek, padlók, pultok, lépcsők festésére

 

hézagmentes kivitelezés

 

alkalmas fürdőszobákba, zuhanykabinok festésére is

 

sima felület és színárnyalatok

 

ásványi, környezetbarát, tartós

A Stuc festéket szokták kenhető természetes kőnek is nevezni. Valóban nehéz megsérteni, karcálló és tökéletesen szilárd. Elegancia és kifinomultság, ami manapság igen ritka.

A Stuc egy igen kifinomult és prémium kategóriás termék, amely régóta használatos, villák, paloták padlójának, válaszfalainak, lépcsőinek festésére használták, használják, és igen tekintélyes látványt kelt. A stukkó technika a mai napig használatban van, de csupán az igazi mesteremberek tudják használni és csak olyan helyeken ahol indokolt.

A Stuc egy olyan termék, amely ásványi, kemény, mint a beton és teljesen vízálló. A teljes vízállósághoz természetesen a tökéletes használat elengedhetetlen. A sikeres munka a Stuc-el valódi mesterséget jelent.

A Stuc hagyományos eredete ellenére nagyon sok helyen alkalmazható, hozzájárul a régi épületek légkörének kialakításához, valamint elterjedt a mai minimalista építészetben is. Ez az anyag sokféle stílusban használható, mindaddig, amíg a minőség, a szilárdság és a finom munka folyamatosan jelen van. Tadelakt stílus a fürdőszobában, színes, fényes-,
geometriai, vagy sima falak akár a zuhanyfülkében is, a Stuc mindezt tudja.

A Stuc tényleg az a termék amely szakember munkáját igényli, a tökéletes végeredmény eléréséhez minden esetben forduljon szakemberhez. Egyáltalán nem ajánljuk a ma úgy elterjedt DIY munkához!

Összetétel

A Stuc olyan, mint egy természetes, kenhető kő. A festékpasztát több rétegben használják és esetenként polírozzák. A dekoráció mellett a Stuc nagyon környezetbarát a takarítást illetően, és karcolásálló. Nedves környezetben a felületet egy különleges vízzáró réteggel kezelik és óvják.

A Stuc Granito egyenletesen alkalmazható,
sima, festett külalakot eredményez, apró szemcsés textúrájú. A Stuc Deco polírozva szatén érzést kelt, és hasonló kinézetet kölcsönöz, mint a Tadelakt technika.

Az alapréteg

A Stoopen & Meeus Stuc festéke minden olyan felületre használható ami eléggé stabil, szilárd, száraz és zsírmentes. A beton,
a falak és padlók egyértelműek, de a Stuc-el lefesthető a meglévő csempe, asztalokra, meglévő bevonatkora, munkaasztalokra, MDF-re, szaniter építőelemekre,
lépcsőkre, stb. A Stuc Primer használata javasolt a könnyebb használat és az optimális tapadás érdekében. Nedves helyiségekben a Stuc alá vízzáróréteg használata javasolt, pl. zuhanyzókban.

Színek

A Stuc színezésére pigmenteket használnak,
ez azt jelenti, hogy az anyag maga természetes színekben létezik, mint pl.
föld színek, könnyű homok színtől, egészen mély tónusokig. Tiszta fehér és fekete Tadelakt kinézet is lehetséges.

Javasolt a mintafestés, így láthatjuk a végleges színt és megjelenést.

GYIK