A Clay egy ásványi, matt, ökológiai fal-, és mennyezetfesték beltéri használatra. A festék különbözőbb alkalmazási módokhoz megfelelő, régi épületek felújításánál, vagy új modern belső terek kialakításánál. A Clay kevesebb színárnyalatban érhető el, mint pl. a Lime mészfesték.

Clay

kellemes lakókörnyezet

 

természetesen sikkes

 

a legökologikusabb termék a piacon

 

ásványi, környezetbarát, tartós

Autentikus megjelenés, a legmodernebb belső terekhez, ennek a különleges agyag alapú festéknek köszönhetően becsempészhetjük a természetet az otthonunkba.

Ez az agyagfesték meleg érzést és visszafogott ásványi megjelenést kelt a lakásban. Az alapanyagok egyszerűsége és kellemes szerkezete boldogságot és melegséget sugároz.

Az agyag, mint nyersanyag, sok évszázaddal ezelőtt is ismert volt, ezzel az anyaggal burkolták be az épületeket. Miután a cementet felfedezték, lassan fel is váltotta az agyagot az építőiparban. Időközben azonban, az agyag szépen lassan visszajött a köztudatba az autentikus kinézete, a hőszigetelő-, és nedvességszabályozó tulajdonságainak hála. Ez az agyagfesték képes a nedvességet szabályozni, ezért a lakásunkban mindig megfelelő a páratartalom. A szellőzőrendszerek hatékonyságához is igen nagy mértékben hozzájárul. És ez légmentes épületekben is igaz!

Ezen tulajdonságok miatt nagy népszerűségnek örvend a régi épületek felújításánál, kicsi modernitást csempészve az autentikus belső terekhez. A dekorációs lehetőségek miatt is könnyen alkalmazható, lehet fényes, elegáns és visszafogott, vagy esetleg csíkos.

Összetétel

A Clay nem tartalmaz oldószereket vagy tartósítószereket és csupán enyhe agyagszagot lehet érezni a festéskor. Ezért is érdemelte ki az ökológiai termék címet a piacon. Csakúgy, mint a murva, vagy homok, a Clay is elsősorban granulált szemcsekőzetekből áll.

A Clay egy környezetbarát, lélegző, nedvességszabályozó, rugalmas és antisztatikus festék. Gyorsan dolgozhat vele,
mivel a második réteget egyből felhordhatja a száradás után.

A festék nem veszélyes és nem irritáló!

Az alapréteg

A Clay nagyon jól illeszkedik a különböző felületekhez. Minden ásványi alapanyaghoz, mint p. tégla, tiszta beton, egyes vakolatok, de akár régi festékrétegre is felhordható, vagy fa, MDF, fém, stb.

A festéket nem szabad tartósan nedves felületeken, vagy helyiségekben használni. A Clay egyedülálló tulajdonsága,
hogy nagyon egyszerűen eltávolítható a felületről.

Színek

A Clay az összetételénél fogva kevesebb színárnyalatot tud produkálni, mint pl. a mészfesték. Azonban ezeknek a színeknek némelyikével létrehozható a régies, ködös kinézetet, amely idősödő patinát tud kölcsönözni a felületnek.

Különböző színű rétegek egymásra festésével különleges, finom árnyalatok érhetőek el. A felület nedvszívó hatása nem befolyásolja túlzott mértékben a végső színt.

Színskálák (tájékoztató jellegű)