A Roestique még több színt és egyediséget visz a környezetünkbe.

Roestique

valódi rozsda

 

érintésre nem hagy nyomot

 

egy nap alatt befejezheti a munkát

A Roestique merész elemeket csempészhet a környezetébe, a viharvert rozsdahatás meleg és természetes érzést kelt.

A Roestique még drámaibb kontrasztokat és kifinomult elemeket integrál a belső térben. Ez a vaspor alapú dekoratív rozsdafesték könnyen alkalmazható falakra, polcokra, egyéb díszítő elemekre.

Ezen rozsdás elemek meleg színei és kontrasztjai izgalmas légkört teremtenek belső tereinknek. Ez a vaspor, viharvert rozsdás hatást kelt, amely idővel természetes patinát nyer, és ezzel még több karaktert ad. Azonban ez a természetes vas folyamatosan oxidálódik és rozsdásodik, ahányszor csak megérinti.

A Stoopen & Meeus egy érintésre egyáltalán nem reagáló rozsdafestéket fejlesztett ki. A vas részecskék aktiválódnak a kissé szemcsés pasztában, amely azonnal átváltoztatja a falat, vagy tárgyat amit lefestettek előtte. A paszta mágnestábla kialakítására is alkalmas amennyiben elég vastag rétegben kerül felhordásra.

Használata

A Roestique egy dekoratív rozsdafesték, amely alapja a vaspor, használhatjuk falakra, díszítőelemekre, polcokra, stb. A paszta könnyen használható, egy spatulával, vagy ecsettel felhordható, egy rétegben, szinte bármilyen tárgyra, anyagra. Az activator-t ezután alkalmazzuk a végső rozsdásodás kialakulásához. A vas részecskék elkezdenek aktiválódni az anyagban,
és a végső rozsdásodás néhány óra múlva teljesen befejeződik, és a falnak,
tárgynak egy teljesen más kinézete lesz.

Ez a réteg teljesen vízzáró, érintésálló bevonatot képez, további felületkezelésre nincsen szükség.

Az alapréteg

Néhány felületet a Roestique-al történő festés előtt a STUC Primer előkezelő szerrel kell kezelni, ezután szinte bármilyen felületre felhordható a paszta. Ezután az activator-ral aktiválhatjuk a rozsdásodást.

A Roetique nem alkalmazható padlók festésére!